
میزبانی وب یا وب هاستینگ چیست؟
میزبانی وب یا وب هاستینگ به مفهوم فراهم ساختن فضایی است که کاربر میتواند فایلهای وبگاه خود را در آن قرار دهد. وب سایتها از مجموعهای از فایلهای مختلف مانند تصاویر، متون و فایلهای برنامه نویسی شده به زبانهای مختلف و سایر اسناد مربوطه تشکیل میشود که به منظوری خاص به شکلی با هم مرتبط شدهاند. هر شخصی که نرمافزارهای لازم و دسترسی به این فایلها را داشته باشد امکان بازدید از این سایت را دارد. حال برای اینکه همه مردم امکان دسترسی به فایلها را داشته باشند نیاز است تا فایلها در کامپیوتری قرار گیرند که همواره به اینترنت پرسرعت متصل است به این کامپیوترها «سرویس دهنده» یا «سرور» میگویند. اما این سرورها باید امکانات دیگری نیز داشته باشد از آن جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
در صورتی که حجم قابل توجهی از بازدید کننده به سایت مراجعه کنند امکان پاسخگویی به همه آنها را داشته باشد. بنابر این نیاز است تا یک کامپیوتر قدرتمند از لحاظ مشخصات قطعات داخلی باشد.
نرمافزارهای لازم برای اجرای انواع فایلها از لحاظ نوع برنامه نویسی را داشته باشد.
نرمافزارهای مورد نیاز برای مدیریت بخشهای مختلف سایت و پست الکترونیک و… را در اختیار صاحبان وب سایتها قرار دهد.
هر کامپیوتری میتواند یک سرور باشد اما از آنجا که هزینههای مورد نیاز برای فراهم کردن تجهیزات و نرمافزارهای لازم و یا نیروی پشتیبانی برای صاحبان همه وب سایتها به صرفه نیست لذا شرکتهایی این مسئولیت را میپذیرند و با فراهم آوردن لوازم کار در سطح وسیع بخشی از فضای دیسک سخت سرورهای خود را به صورت اجارهای در اختیار متقاضیان قرار میدهند. به این شرکتها که خدمات میزبانی وب یا هاستینگ ارائه میکنند در اصطلاح «میزبان» یا «هاست»میگویند. سرویسهای میزبانی وب بر اساس نوع سیستمعاملی که بر روی سرورها نصب میباشد و طبیعتا نرمافزارها و فایلهایی را که پشتیبانی میکنند شاخه بندی میشوند. مانند هاست ویندوز یا هاست لینوکس و غیره.
دامنه اینترنتی یا دامین چیست؟
دامنه نام منحصر به فردی است که برای شناسایی سایت اینترنتی مورد استفاده قرار میگیرد، و از یک یا چند قسمت تشکیل شدهاست که با نقطه (دات) از هم جدا شدهاند.
که به قسمت اول ماهیت آدرس ‘www’ به قسمت دوم نام دامنه و به قسمت سوم پسوند موضوعی می گویند. نام دامنه همان نام سایت است مانند (sitet)و پسوند دامنه شما بیانگر نوع سایت شما خواهد بود (مانندir ).
تعدادی از پسوند های پر استفاده عبارتند از:
نوع com : مخفف Commercial به معنای تجاری است که اکثراً جهت استفادههایی که به شکلی به اموری مانند خرید و فروش، معرفی محصولات، خدمات و مانند آن مربوط میباشند، اختصاص مییابد، اگرچه امروزه بسیاری از سایتهای همه منظوره نیز از نوع com استفاده میکنند.
نوع net : (مخفف Network) این نوع Domain معمولاً توسط شبکه هائی مانند شبکههای اطلاع رسانی، شرکتهای اینترنتی و سایر موارد مشابه مورد استفاده قرار میگیرد.
نوع org : (مخفف Non-Profit Organizations) این نوع Domain معمولاً توسط مؤسسات و سازمانهای غیر انتفاعی که غالباً فعالیت غیر تجاری (یا حتی تجاری) دارند مورد استفاده قرار میگیرد.
نوع دوحرفی : انواع دو حرفی دامنه نمایانگر دامنههای کشوری و ملی میباشند: مانند ir (ایران)، jp (ژاپن)، de (آلمان)٬ uk (انگلیس) و…. که در انتهای نام Domainها قرار میگیرند.
چطور مطمئن شوم که هزینه کار در حین طراحی تغییر نمی کند؟
نکته بسیار مهم هنگام سفارش طراحی سایت، شناخت نیازها و همچنین عنوان کردن نیاز ها برای طراح سایت است. زیرا ممکن است، بعضی بخش ها از نظر شما برای هر سایتی واجب باشد و با فکر اینکه طراح حتما بخش مورد نظر را در همه سایت ها قرار می دهد، از عنوان کردن آن بخش چشم پوشی کنید.در نتیجه سایت بدون آن بخش به شما تحویل داده می شود و اضافه کردن بخش مورد نظر باعث بالا رفتن هزینه طراحی و تاخیر در ارائه سایت خواهد شد.پس در صورتی که شما همه نیازها را در ابتدای کار مطرح نمایید، هزینه دقیقا با توجه به نیازهای شما خدمتتان اعلام می گردد و در صورتی که در حین کار نیازهایتان تغییر کند، مسلما هزینه نیز تغییر خواهد کرد.